Yotaphone 2, folytatás

Ma van a nagy nap, megrendeltük a kétoldalas telefont, a Yotaphone 2-t az Aliexpress honlapon. 123 usd, ingyenes szállítás. Ez a gugli szerint kb. 36 ezer forint.

aliexpress logó

Amikor a készülék megjelent (2014) kb. 800 dollár, azaz kb. 240 ezer forint volt az ára. Az orosz gyártó cég nem szállít Magyarországra és nincs is itt hivatalos képviselet, szerviz, garancia. Érdekes, hogy itthon milyen árakon lehet mégis megvenni, megrendelni egy Yota 2-t:

yota2 árak?

  • Az Árukereső 229,000 forintért javasolja, mint legjobb ár
  • A Vaterán a legolcsóbb ajánlat 60 ezer, azzal a megjegyzéssel, hogy: “Jelenleg CSAK RENDELÉSRE! (Rendelési idő: ~2-4hét)“. Gondolom ez az eladó is Kinából rendelne.
  • Ketten hirdetik a Vaterán 80 ezres áron, 3 hónap garanciával
  • 115 ezerért is van a Vaterán, erre 6 hónap garanciát ígér az eladó
  • Az eMag is kínál egyet: “Eredeti csomagolás megbontva, a terméken apró karcolások és a használat apró jelei látszódnak, a termék doboza sérült. A termék 24 hónapos garanciával rendelkezik.” Ez a használt és kicsit hibás készülék potom 120 ezer.

yotaphone2-logoElőreláthatólag 3-8 héten belül érkezik ide az, amit mi rendeltünk. Elvileg van rá garancia, kérdés, hogy Kina ezt hogyan tudná biztosítani. Ők ide ingyen szállítanak, a visszafelé küldés ára, gondolom, borsos.

Két dolgot kértem hozzá: egy műanyag, rugalmas, átlátszó és egy alumíniumból készült, fekete védő-keretet. Valamelyik, gondolom, jó lesz hozzá – talán (remélem) mind a kettő.

Aluminum védő-keret Yotaphone 2 mobilhoz

yotaphone2 műanyag védő-keretet

Óra indul: 2016. november 17.

 Olyan vagyok, mint egy gyerek! Teljesen leköti a figyelmemet egy kütyü, egy izé, egy játék. És kitartóan, régóta. Hát, engedtem ennek a bennem lévő gyereknek. Örüljön! Örüljön együtt a felnőttel – és lépjünk túl rajta.

Igaz, hogy a telefon messze a legtöbbet használt, fogdosott tárgyam, amit mindenhová viszek magammal, még az ágyba, sőt a wc-re is. (Próbálok néha telefon-mentes napot tartani, nehezen megy.)

Ez a két-képernyős telcsi ráadásul még A Könyvem is, minden könyvem. Ezen olvasok már most is (a Yota 1-en) mindent. És az új telón a hátoldalon is lehet mindent csinálni, pl. kimásolni érdekes részeket az e-book-ból. Persze böngészni is lehet, email-t is lehet írni és olvasni is, a Viber is fut az e-ink oldalon is.

Elvileg, ha ezt a fekete-fehér oldalt használom csak, az akksi sokkal többet, akár több napot is kibír.